MERIDIAANTHERAPIE
M 06 20 49 15 87
anna@annalogos.nlmethode, praktisch, frequentie, combinatie


Met welke behandelmethode?

De vragenlijst die u voorafgaand aan de eerste behandeling is toegezonden dient om u en mij een beeld te geven van de achtergrond waartegen de zorgvraag is ontstaan. Na een kort vraaggesprek begint het lichamelijk onderzoek.

Het tastonderzoek is doorslaggevend voor de keuze van de behandeling. Het lichaam bepaalt zelf wat het nodig heeft voor een stabiele lichaamseigen balans. De kleuren, stukjes natuurzijde geverfd met plantaardige kleuren, worden met een pleistertje bevestigd en zorgen voor de balans. Het hele lichaam is betrokken bij de behandeling. Dat voorkomt verplaatsing van de klacht.
Voorbeeld: Bij knieklachten onderzoeken we hoe het komt dat het lichaam niet in staat is zelf de knie te herstellen. De aanpak is dus van groot naar klein, van het geheel naar het lokale. Soms kan ook een lokale prikkel het goede zetje geven om het geheel op orde te brengen.Praktisch

Na de definitieve plaatsing worden de kleuren vastgezet met een - op allergieën getest - pleistertje. Het verdient aanbeveling op de dag van de behandeling geen lotions of crêmes te gebruiken. Zeep beïnvloedt de plantenkleuren en het gebruik ervan is daarom tijdens het dragen van de kleuren af te raden. Reken op tenminste 24 uur niet baden of douchen met zeep.

Gevraagd wordt om twee grote handdoeken mee te nemen, een om op te zitten en de ander als omslagdoek.


Hoe lang en hoe vaak is behandeling nodig?

Te rekenen is op een behandelduur van minimaal vier tot zes weken. Dat is omdat het lichaam deze tijd nodig heeft om de herinnering aan de balans van de levensenergie te verankeren. Een gemiddeld aantal bij niet-chronische aandoeningen is zes tot acht behandelingen. Soms is met langere tussenpozen behandeling nodig.


Combinatie van behandelingen?

Een combinatie met behandelingen van andere zorgverleners is mogelijk. Als u twijfelt of behandeling voor u geschikt is, neem gerust contact op.


Powered by: Grav
This site was last updated on
 2019, Oct 16
All text & images © 2016-2019 Anna Logos